Wat mij is bijgebleven van het HAFF (de sneakpeak)

 

De animatie van Donato Sansone, zag ik afgelopen week bij de ‘sneakpeak’ voor Holland Animation Film Festival en ik wilde hem graag met jullie delen. Ook mochten we een blik werpen op A Liar’s Biography – The Untrue Story of Monty Pythons Graham Chapman. Wat ook zeker een interessante beleving was en door de gigantische variatie aan animatiestijlen een must-see voor animatoren.

 

Videogioco – A Loop Experiment:
De filmmaker gebruikt een grensverleggende en vingervlugge techniek om zijn humoristische verhaal vorm te geven. De film die in 2009 al op het HAFF draaide, wordt door het HAFF in filmtheaters aangeboden om een fraaie indruk te geven van het festival. De animatie verlegt het vocabulaire van de kunstvorm en laat zien dat er een hele andere dimensie mogelijk is in getekende film.

In ruim anderhalve minuut weet de animatie te pakken, en is met zijn verrassende karakter een goede afspiegeling van wat er gaat komen op het festival. Donate Sansone won met deze film de Renzo Kinoshita Prize op het Hiroshima festival. Ook op vele andere festivals is deze film al in de prijzen gevallen.

Enjoy!

 

Ook was deze week de Europse premiere van “A Liar’s Autobiography – The Untrue Story of Monty Python’s Graham Chapman”. Ik vond de film wat moeilijk te volgen in het begin door de wisselende animatiestijlen, elke keer moest ik er weer even inkomen, maar juist daardoor was het ook een erg interessante film. Zeker als je Monty Python kunt waarderen een aanrader om te gaan kijken.

 

“The best film I’ve been in since I died” – Graham Chapman

Wat denk jij?

%d bloggers liken dit: