VERSCHILLENDE ANIMATIEWORKSHOPS

Ik verzorg animatieworkshops, waarbij ik je kennis laten maken met de wondere wereld van animatie.

Het maken van een animatiefilm in een groep is echt samenwerken en naar elkaar luisteren, door gebruik te maken van elkaars sterke punten krijg je een uniek resultaat waar je samen trots op kunt zijn.

Onder begeleiding wordt er eerst gebrainstormd en daarna in een of meerdere groepen gewerkt aan een animatiefilm.

Er zijn verschillende technieken beschikbaar.

Doelgroep: basisschool vanaf groep 5/6, jongeren, studenten en volwassenen. De workshop is per doelgroep aan te passen op het juiste niveau. Minimale workshopduur is twee uur.

Stop Motion

Stop motion, ofwel voorwerp of model animatie. Bij deze vorm van animatie worden ruimtelijke objecten (voorwerpen) beeld voor beeld verschoven voor een camera.

Stop Motion is een animatie techniek waarbij ruimtelijke voorwerpen worden geanimeerd. Er wordt een set opgesteld en beeld voor beeld opgenomen. Voorwerpen kunnen bijvoorbeeld “zelfstandig” door het beeld lopen door middel van deze techniek.

CUT-OUT

Zoals de naam van de animatie techniek al doet vermoeden, wordt er bij Cut-Out gebruik gemaakt van uitgeknipte tekeningen. Eerst worden alle te bewegen onderdelen los getekend en uitgeknipt. Ook de achtergrond moet los worden getekend.

Daarna wordt alles bij elkaar gelegd, en wordt de animatie met een camera (van bovenaf) beeldje voor beeldje opgenomen.

Voor deze workshop is het handig, (maar niet noodzakelijk) als er een paar uit de groep kunnen en willen tekenen.

KLEI ANIMATIE

Klei animatie is een stop motion techniek waarbij we in plaats van voorwerpen of mensen gebruik maken van klei om de animatie vorm te geven. Vooraf ontwerpen we de figuren met klei, waarna deze aangepast worden voor het volgende frame.

Deze techniek leent zich voor een brede groep leerlingen, mijn ervaring is dat ook oudere kinderen en zelfs volwassenen met veel plezier in deze animatietechniek werken. Bij deze workshop werken we met speciale animatieklei die niet uitdroogt. Dus langdurig animatieplezier, want de klei mag je naar de workshop houden.

PIXELATION 

Dit is een soort stop-motion, maar nu gebruiken we echte mensen! De acteurs nemen een bepaalde positie aan en blijven even stil staan zodat er een foto kan worden gemaakt. Dan verplaatsen de acteurs zich weer een klein beetje waarna weer een foto kan worden gemaakt.

In deze techniek kun je veel trucjes en magische dingen uithalen. Zo kun je bijvoorbeeld mensen laten zweven, op een stoel door de kamer laten scheuren (net alsof je in een race-auto zit) en mensen laten verdwijnen.

LICHTANIMATIE

In deze workshop tekenen we met licht!

Met kleine lampjes en door het instellen van een lange sluitertijd is er tijd om met licht te tekenen.

Tijdens deze workshop maken we gebruik van passe-partouts en verschillende gekleurde lampjes om de mooiste animaties te kunnen maken.

Bij deze workshop is het noodzakelijk dat er een ruimte donker gemaakt kan worden. Deze workshop is geschikt voor kleine groepen.

TEKENFILM/ GETEKENDE ANIMATIE

Bij tekenanimatie worden veel tekeningen gemaakt, en worden vervolgens ingescand of met een camera opgenomen en achter elkaar afgespeeld.

Vaak moet er veel getekend worden voordat je een minuut bewegende animatie hebt gemaakt. Er wordt gewerkt op 12 frames (tekeningen) per seconde, dus na 24 tekeningen is er 2 seconden animatie.

In deze workshop maken we een flipboekje. Dat is een stapel tekeningen in de vorm van een klein boekje, dat tussen duim en wijsvingers “geflipt” kan worden. Doordat de tekening snel voorbij komen, lijkt het voor het oog alsof de tekening beweegt.

De workshoptijd voor deze animatietechniek is minimaal drie uur.

Meer weten? Stuur me direct een bericht of bel me voor een vrijblijvend advies.

info@apecreations.com

06 – 28 11 99 52

Je gegevens

Laat me weten hoe ik je kan bereiken.Wat kan ik voor je betekenen?

Interesse in cursus of workshop?
Of met mij van gedachten wisselen?
Schroom niet, neem contact op!